Zenden bezorgt Barça late winst

Met een prachtig afstandsschot heeft Boudewijn Zenden op de valreep voorkomen dat Barcelona nog verder achter op de Spaanse koploper Deportivo La Coruna zou raken. De ploeg van Louis van Gaal won in eigen stadion met 2-1 van Atletico Madrid. Dat gebeurde met Ronald de Boer op de tribune en met zijn broer Frank slechts de laatste drie minuten op het veld. Jari Litmanen mocht ook weer even meedoen.

Luis Enrique zette Barcelona na 35 minuten op voorsprong, maar `Jimmy' Hasselbaink maakte nog voor rust na een strafschop – na een vermeende handsbal van Cocu – gelijk. Ondanks de slechte resultaten is de Atletico-voorzitter Jesus Gil y Gil tevreden over de Nederlandse spits. ,,Hij is de beste aankoop die ik ooit heb gedaan'', zegt de bestuurder. De treffer van Hasselbaink, zijn dertiende in deze competitie, was gisteravond niet genoeg voor een gelijkspel in Camp Nou. Tien minuten voor tijd had Zenden succes. ,,Dit kan het begin zijn van een goede reeks'', zei Van Gaal na afloop.

Bij Atletico hebben 34 seizoenkaarthouders hun geld teruggekregen. Na de thuisnederlaag tegen Valencia had Gil y Gil de ontevreden supporters dat aanbod gedaan. Atletico staat met drie andere ploegen tweede van onderen. Ze hebben zeventien punten. Hekkensluiter Sevilla heeft vier punten minder. Real Madrid wist zich enigszins van de gevarenzône te verwijderen door moeizaam van Espanyol (2-1) te winnen. Real heeft twintig punten.

Koploper Deportivo vergrootte zijn voorsprong op nummer twee Celta de Vigo. In een rechtstreeks duel won de ploeg van Roy Makaay met 1-0. Gezien de veldverhouding was dat onverdiend. De Argentijn Turu Flores maakte het enige doelpunt. De leider moest in de slotfase met tien man verder, nadat Djalmina uit het veld was gestuurd.