Washington Jr overleden

De Amerikaanse saxofonist Grover Washington Jr. is vrijdagavond laat in New York op 56-jarige leeftijd overleden na een tv-opname van een optreden. Washington was een virtuoos op sopraan-, alt- en bariton-saxofoon. Hij werd in zijn veertigjarige carrière talloze malen genomineerd voor een Grammy-Award. In 1980 won hij twee Grammy's met zijn album Winelight, een voor de beste jazzfusion-opname en een voor het beste R&B-nummer Just the two of Us. Op Winelight, dat voor zijn doorbraak zorgde, mengde Washington in zijn crossover-stijl elementen van jazz, pop en soul.

De Amerikaanse President Bill Clinton, zelf een amateur-saxofonist, zei in een verklaring dat hij altijd dankbaar zou blijven voor de eer om in 1993 met Washington te mogen samenspelen na een jazzconcert op het Witte Huis en voor de prachtige muziek die Washington speelde bij de plechtigheden waarbij hij werd geïnaugureerd als als president en bij de viering van zijn vijftigste verjaardag. (AP)