Jol legt duel stil

Scheidsrechter Dick Jol heeft het competitieduel FC Utrecht-Feyenoord gistermiddag ruim tien minuten stilgelegd nadat supporters van beide clubs elkaar met stoeltjes bekogelden. Sommige stoeltjes kwamen op het veld terecht, waardoor Jol de gezondheid van de spelers niet meer kon garanderen. Na de onderbreking bleef het redelijk rustig in stadion Nieuw-Galgenwaard.

De agressie op de tribunes ontstond na de openingstreffer van de Feyenoorder Bosvelt. Rotterdamse supporters juichten na het doelpunt en werden vervolgens weggehoond in het vak met voornamelijk Utrecht-supporters. In strijd met de afspraken werden de Feyenoord-fans door stewards naar het vak voor bezoekende toeschouwers geleid. Volgens veiligheidscoördinator C. Willemse hadden de Rotterdamse supporters ,,bij calamiteiten meteen moeten worden verwijderd uit het stadion''.

Toen de Feyenoord-fans door de `gracht' van het stadion werden geleid, ontstond grote deining op de tribunes. De supporters van Feyenoord en Utrecht gooiden om beurten met losgerukte stoeltjes naar elkaar. Volgens Willemse zijn circa dertig stoelen vernield. De materiële schade was vanmiddag nog niet bekend. ,,We hebben dit jarenlang niet meegemaakt. Ik weet niet hoeveel een stoeltje momenteel kost'', zei de veiligheidscoördinator.

Jol heeft dit seizoen al drie keer een uitwedstrijd van Feyenoord tijdelijk gestaakt. In Den Bosch en Enschede waren hatelijke spreekkoren de reden van onderbreking. In Utrecht werd zijn naam alleen in verband gebracht met zijn vermeende, niet bewezen gokpraktijken. Het thuispubliek floot hem na de rust langdurig uit, nadat hij een overtreding van Bosvelt niet met een strafschop bestrafte.

Feyenoord pagina 22