Eredivisiekeepers massaal in de fout

Opvallend genoeg gingen afgelopen weekeinde in de eredivisie vier keepers in de fout bij het uitverdedigen, waardoor de tegenstander kon scoren. Het ging om Boschker (FC Twente), Jevric (Vitesse), Kalac (Roda JC) en Van Zwam (Fortuna).

FC Twente staat na de eerste helft van de competitie op de vijfde plaats. De ploeg uit Enschede heeft zelfs hetzelfde aantal punten als Feyenoord, maar een iets slechter doelsaldo. Twente sloot het jaar af met een 2-1 zege op Roda JC. De tevreden trainer Fred Rutten. ,,Na de gelijkmaker hield ik mijn hart vast. We hadden net wisselspelers ingebracht van 18, 19 en 20 jaar. Ik dacht dat we in elkaar zouden klappen.'' Vennegoor of Hesselink zorgde twee minuten na de 1-1 voor het winnende doelpunt.

Zowel AZ als Vitesse verzuimde zaterdagavond om Twente op de ranglijst te passeren. Beide ploegen bleven tegen respectievelijk NEC (1-1) en Fortuna (3-3) op een gelijkspel steken. AZ had in de eerste helft tegen NEC zeker drie of vier doelpunten moeten maken. Het werd er maar één, een mooie vrije trap van Van Galen. Ricksen had even later pech toen hij de binnenkant van de paal raakte. Na rust had AZ moeite met de omzetting bij NEC waar Schultz meer naar voren ging spelen. Invaller Oosterhof wist toen ook de verdiende gelijkmaker te maken.

Vitesse verspeelde liefst drie keer een voorsprong in Sittard tegen Fortuna. `Sturing bedankt' zong de Vitesse-aanhang cynisch in de richting van de eigen trainer, nadat Volmer in blessuretijd de thuisploeg een verdiend gelijkspel had bezorgd. Bijna was het zelfs nog 4-3 geworden, maar Landerl schoot van dichtbij net naast. ,,Deze wedstrijd was slecht voor mij hart'', zei Edward Sturing. Het was zijn laatste duel als hoofdtrainer. Met ingang van 1 januari neemt Ronald Koeman het over in Arnhem.