Wellicht eind dit jaar uitsluitsel Nedcar

Op 24 december geeft Mitsubishi-topman Kawasoe in Tokio een persconferentie waarin wordt teruggeblikt op het afgelopen jaar. Tijdens die bijeenkomst komen mogelijk ook de plannen aan de orde die Mitsubishi met Nedcar in Born heeft. De twee aandeelhouders Ford en Mitsubishi zijn nog steeds in onderhandeling over de toekomstige samenwerking bij Nedcar na 2004. Tot die tijd bouwen Volvo (eigendom van Ford) en Mitsubishi samen auto's in Born op hetzelfde onderstel.

Over wat er na 2004 gaat gebeuren doen de wildste geruchten de ronde. Ford wil Volvo's gaan bouwen op eigen onderstellen en Mitsubishi zou zich zelfs willen terugtrekken uit Europa. Daardoor zou het voortbestaan van Nedcar in gevaar kunnen komen. Directeur Chris Dewulf van Nedcar toont zich echter optimistisch. Hij wees er gisteren op dat de commissarissen van het bedrijf deze week nog een bedrag van 91 miljoen hebben goedgekeurd voor vervangings- en vernieuwingsprojecten.