Star Cruises doet alsnog bod op NCL

Star Cruises, Azië's grootste exploitant van luxe cruiseschepen, heeft gisteren alsnog een overnamebod gedaan op Norwegian Cruise Lines (NCL). Het onverwachte bod ter waarde van 8,75 miljard kroon kwam een dag nadat het Maleisische bedrijf had gezegd dat het NCL niet wilde overnemen. Een dag eerder had het Amerikaanse Carnival Corporation zijn vijandige bod op NCL ingetrokken nadat Star zijn aandeel in het Noorse bedrijf had vergroot. Gisteren zei Star echter dat het zijn belang opnieuw heeft uitgebreid, tot 50,2 procent, en dat het NCL wil overnemen omdat de twee partijen het niet eens konden worden over een samenwerking. NCL heeft inmiddels zijn aandeelhouders gevraagd te wachten op een aanbeveling van de directie alvorens Stars bod te aanvaarden. (AP)