Selectie Radio

Vroege Vogels. Een wandeling door het natuurpark Lelystad waar elanden, wisenten, edelherten, wilde zwijnen, dassen, bevers, otters en przewalskipaarden rondlopen. Verder leven er 78 vogelsoorten waaronder appelvinken en waterrallen. Radio 1, 8.08-10.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Onder meer een gesprek over bestuurlijk opportunisme met Paul van der Heijden, schrijver van het boek Het Recht in de Ramsj. Verder wetenschapsfilosoof Gerard de Vries over de genetica als redding of ramp. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-middagjournaal. De oud-premiers Piet de Jong (KVP), Barend Biesheuvel (ARP) en Dries van Agt (CDA) beschouwen de Nederlandse politiek in de afgelopen 50 jaar, Paars, het CDA en de toekomst. Radio 1, 13.15-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met multimedia-performer Ad Visser die onlangs op cd de Kamasutra-experience uitbracht. Daarmee valt volgens Visser het seksleven te verbeteren. Radio 2, 16.02-18.00u.

Ophef & Vertier. Aandacht voor o.a. de tentoonstelling Praag 1900: Poëzie en Extase in het Van Gogh Museum, de nieuwe toneelvoorstelling van Hakim Traïdia en een thema-discussie over het Kunstenplan 2001 met de artistiek leiders Theu Boermans en Rob Ligthert. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

Boven het Dal. Gesprek met Koerden-expert Martin van Bruinessen die sinds de arrestatie van PKK-leider Öcalan drukke tijden beleeft. Hij wordt zelfs in Turkije (een land waar hij ooit werd uitgezet) uitgenodigd. Maandag,

Radio 5, 16.02-16.45u.