Selectie Radio

Tema. In deze uitzending praten medisch psycholoog Jacques Winnubst en antropologe Anette Fehse over het fenomeen stress en hoe mensen in andere culturen met spanningen omgaan. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. Wandeling met Peter-Paul de Baar door het Amsterdam van schrijver, onderwijzer en volksvertegenwoordiger Theo Thijssen (1879-1943). Met passages uit o.a. Kees de Jongen. Verder aandacht voor de Noord-Braziliaanse Forró-muziek en kerstfilms zoals A Christmas Carol, The Wizard of Oz en It's a Wonderful Life. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot. Optredens van cabaretier Richard Groenendijk, zangeres Angelina van Dijk, de r&b-groep Vandeven en de Belgisch-Marokkaanse zanger Mousta Largo. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Ter gelegenheid van haar 75ste verjaardag op dinsdag 21 december een gesprek met jazz-zangeres Rita Reys. Zij praat over de verschillen tussen Europese en Amerikaanse jazz en haar lange carrière. Tevens opnamen van duetten met Mathilde Santing. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.