Recordoverslag voor Zeeuwse havens

De Zeeuwse havens hebben in 1999 een record van 26,1 miljoen ton goederen overgeslagen. Dat is 3 procent meer dan in 1998. De Zeeuwse gedeputeerde D. Bruinooge maakte dat gistermiddag als voorzitter van Zeeland Seaports bekend.

In Zeeland Seaports werken de havenschappen van Vlissingen en Terneuzen samen. De haven van Terneuzen behandelde dit jaar 11 miljoen ton, een groei van 1 procent. In Vlissingen steeg het tonnage met 5 procent tot 15,1 miljoen ton. De havengeldinkomsten stegen ten opzichte van vorig jaar met ruim 3,5 procent. De geconsolideerde winst- en verliesrekening over 1999 sluit met een positief saldo van 5,5 miljoen gulden. Vorig jaar was dat 5 miljoen gulden. De vermogenspositie van Zeeland Seaports is gestegen van 19 miljoen in 1995 naar 118 miljoen gulden in 1999. (ANP)