HypoVereinsbank richt blik op buitenland

HypoVereinsbank staat op het punt in het buitenland rond te gaan kijken naar partners nu de fusie waaruit de Duitse bank is onstaan vrijwel rond is. Dat heeft topman Albrecht Schmidt gisteren gezegd. De op één na grootste bank van Duitsland is vorig jaar ontstaan uit het samengaan van Bayerische Vereinsbank en HypoBank. De kostenbesparingen die hieruit voortvloeien zullen leiden tot een stijging van de winst voor belasting in het jaar 2000 en daarmee de weg vrij maken voor een versterking van de banks positie in het buitenland, aldus Schmidt.

De laatste paar maanden circuleren geruchten over een mogelijke fusie tussen Hypovereinsbank en Dresdnerbank, de op twee na grootste Duitse bank. Volgens Schmidt ligt de toekomst echter in ,,grensoverschreidende transacties''. (Bloomberg)