Filmfestival houdt zijn hoofdsponsor

Canal+ blijft tot en met 2003 hoofdsponsor van het International Film Festival Rotterdam. De omroep financiert ook de jaarlijkse publieksprijs. Dat heeft de organisatie van het festival, dat van 26 januari tot 6 februari wordt gehouden, gisteren laten weten.

Begin vorige maand liet autobedrijf Citroën weten dat het stopt met het steunen van de film in Nederland, waaronder het festival in Rotterdam. De firma betaalde de publieksprijs en leverde onder andere auto's voor het vervoer van de speciale gasten. Voor dat laatste is nu een contract gesloten met Daimler Chrysler Nederland.

Het festival verwacht volgend jaar tweehonderd regisseurs en andere gasten, onder wie 65 Japanners. Het festival staat in het teken van Japan, mede in het licht van de viering van vierhonderd jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en dat land.

Er worden ongeveer tweehonderd speelfilms en documentaires vertoond en circa honderd kortere producties, video's en cd-roms. De organisatie van het Filmfestival neemt op 7 januari de vernieuwde website (www.iffrotterdam.nl) in gebruik. (ANP)