Akkoord KLM met Air Europa

KLM/Alitalia gaat met de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa de mogelijkheden onderzoeken om intensief samen te werken. De drie maatschappijen hebben hiervoor gisteren een principeakkoord getekend.

De bedoeling is dat er tussen de drie maatschappijen onderling in Europa een partnerschap ontstaat, met nauwe samenwerking op zowel passagiers- als vrachtgebied. In een later stadium zou Air Europa eventueel kunnen toetreden tot de wereldwijde alliantie die KLM/Alitalia samen met het Amerikaanse Northwest vormt, aldus een woordvoerder van de KLM.

Air Europa is de derde vliegmaatschappij van Spanje, met Palma de Mallorca als basis.

Met een vloot van 46 toestellen voert de maatschappij zowel lijn- als chartervluchten uit binnen Spanje en naar bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en het Caribische gebied.

Air Europa is onderdeel van de Spaanse onderneming Globalia, die ook reisorganisaties omvat. De drie potentiële partners willen in april 2000 tot definitieve afspraken komen.