52 jaar cel voor seriemoordenaar

De 42-jarige Colombiaan Luis Alfredo Garavito, die meer dan 140 kinderen heeft vermoord, is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 52 jaar.

Colombia kent geen doodstraf. De rechter veroordeelde hem gisteren tot de hoogste straf - 60 jaar - maar trok daarvan acht jaar af op basis van een afspraak met Garavito dat hij geen beroep zal aantekenen. Het betreft een veroordeling voor slechts één moord en een verkrachting in april van dit jaar.

De zwerver en alcoholist Garavito heeft zijn moorden begaan in een periode van zeven jaar. Garavito maakte er een gewoonte van zwerfkinderen tussen de 8 en 16 jaar oud mee te lokken. Hij voerde ze dronken, verkrachtte ze, martelde ze en sneed ze daarna de keel door. Garavito zegt dat hij dan altijd dronken was en een `hoger wezen' hem controleerde. Zelf zou hij als kind zijn verkracht. (Reuters)