Zuid-Korea heeft leningen niet nodig

Zuid-Korea zal het steunpakket van 31 miljard dollar (67,3 miljard gulden) dat is toegezegd door het International Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank waarschijnlijk niet verder hoeven aanspreken. Dat heeft Kim Sung-byung, een functionaris van het Zuid-Koreaanse ministerie van financiën gezegd. ,,De buitenlandse deviezen in ons bezit hebben een recordbedrag bereikt van 72 miljard dollar, en we zijn niet plan nog meer leningen te gebruiken'', aldus Kim. De tot voor kort noodlijdende economie van het Aziatische land, dat twee jaar geleden het IMF vroeg om een steunpakket van 58 miljard dollar, is er op spectaculaire wijze bovenop gekomen. Zuid-Korea verwacht dit een groei van 10 procent. Vorig jaar kromp de economie nog met 5,8 procent. Seoul heeft nog 4,5 miljard dollar over van het steunpakket. (AP)