Tom Coronel moet wennen bij eerste test in Formule I-auto

Tom Coronel zat gisteren eindelijk voor het eerst in zijn leven achter het stuur van een Formule I-auto. Een dag eerder belette de regen hem voor Arrows op het circuit van Catalunya een wagen te testen en bleef het bij elektronicatests in de pits. Gisteren was het goed weer en legde de 27-jarige Huizenaar bijna veertig ronden af.

Het eerste gedeelte reed de Japanse kampioen in de Formule Nippon-klasse niet op tijd, maar leverde hij de renstal informatie over de elektronische systemen.

Aan het einde van de dag nam hij plaats in de Arrows A20 van vaste coureur Pedro de la Rosa. De Spanjaard, gesponsord door de draagkrachtige smeermiddelenfabrikant Repsol, verlengde zijn contract bij Arrows, zoals verwacht, met een jaar.

,,Het was eerst wennen'', bekende Coronel. ,,Zo'n wagen accelereert en remt veel sneller. Ook nieuw voor mij was schakelen op het stuur en met de linkervoet remmen. Het ging goed. Ik vloog er niet af, reed constant en steeds harder. Uiteindelijk zat ik zestiende achter De La Rosa. Dat is goed omdat ik de auto en het circuit niet ken.''

Nadat Tom Walkinshaw een handtekening zette onder een nieuwe verbintenis met De la Rosa, die afgelopen seizoen debuteerde bij Arrows, nodigde hij Coronel uit nog een dag langer te blijven. Coronel vond het best. ,,Ik heb dit in ieder geval op mijn harde schijf staan. Ik doe het stap voor stap, maar dit is zo mooi. Nou moeten we volgend jaar ook gaan racen.''

Coronel is druk bezig een startkapitaal te vergaren om zich bij Arrows in te kopen. Het team heeft volgend seizoen nog ruimte voor twee rijders.