OR NedCar wil bemiddeling minister

De ondernemingsraad (OR) van NedCar wil dat minister Jorritsma gaat bemiddelen om de toekomst van de autofabriek zekerder te maken. De OR heeft daarvoor in een brief aan de raad van commissarissen gepleit. De OR wil dat de minister met Ford en Mitsubishi over de bouw van nieuwe modellen gaat praten. Volgens het ministerie van Economische Zaken kan er geen sprake van zijn dat de minister bemiddelt. ,,NedCar moet opereren vanuit de eigen sterktes'', aldus een woordvoerder. ,,Terugleunen op de overheid zou niet terecht zijn. De minister wil best met de aandeelhouders praten om te horen wat de plannen zijn, maar dan moeten ze wel weten wat ze willen.'' Begin deze maand maakte Mitsubishi bekend dat het de productie in Born gaat afslanken. Dat kost vierhonderd arbeidsplaatsen. (ANP)