Leraren woedend om beperking studiehuis

Leraren reageren op Internet woedend op Adelmunds besluit om algemene natuurwetenschappen (ANW) niet langer verplicht te stellen (havo) en te versmallen (vwo) in het studiehuis.

Jenneke Krüger, Thorbeckescholengemeenschap Zwolle: ,,Zo kun je blijkbaar nog steeds met docenten omgaan, zet een vak bij het afval na krap drie maanden. Laat docenten wat gaan oppassen bij leerlingen die nu bevestigd zijn in hun idee: wij zijn de baas, als we maar hard schreeuwen danst iedereen naar onze pijpen. Ik voel iets voor een goed lang ziekteverlof na deze puinhoop.''

Huib van Bergen: ,,De plannen van Adelmund leveren verlichting voor leerlingen, maar een verzwaring voor docenten op. Al het geld, moeite en boeken zijn voor niets geweest. ANW was net geboren, maar is nu ernstig ziek en dreigt te overlijden.''

Ad Mooldijk, Herbert Vissers College in Nieuw-Vennep: ,,Veel van de mensen die nu ANW geven en de moeite hebben genomen om de nascholing te doen, zijn juist met hart en ziel met de betavakken bezig. ANW is daarom ook een vak dat een impuls naar vernieuwing van de betavakken geeft.''

Anne de Bruijne, Internationaal College Edith Stein in Den Haag: ,,Hierbij sluit ook ik me aan. Niet alleen dat, de poppenspelers in Den Haag zullen er zo ook voor zorgen, dat ik de baan die ik op vooral ANW uren gekregen heb op een fantastische school, weer kan opgeven en kan vertrekken.''

internet: www.home.svm.nl/natwet/anw/

www.home.svm.nl/guestbooks/anwee.htm.