FranceTelecom wil van zijn kabeldeel af

De Franse telecomgigant France Telecom brengt een deel van zijn kabelactiviteiten onder in een aparte joint venture. Het concern krijgt een belang van 42,5 procent in het samenwerkingsverband met Canal+ en de Amerikaanse investeringsmaatschappij Exante. Dat heeft France Telecom vandaag bekendgemaakt.

Op termijn wil het Franse telecombedrijf helemaal van het kabelonderdeel af: binnen drie jaar brengt het zijn belang naar de beurs. De Europese Mededingingsautoriteiten hebben de onderneming, net als zijn Duitse collega Deutsche Telekom, verplicht zijn kabelactiviteiten gedeeltelijk af te stoten. France Telecom is van oudsher eigenaar van het kabelnetwerk en van het telefoonnetwerk, maar volgens Brussel levert dat haar een te grote marktmacht op.

De nieuwe kabelmaatschappij, die overigens nog geen naam heeft, combineert de exploitatie van het netwerk met het aanbieden van diensten als televisie, Internet en kabeltelefonie. (ANP)