Winst Heerenveen

Heerenveen blijft het goed doen. De Friese ploeg won gisteravond voor eigen publiek met 4-1 van RKC Waalwijk. De formatie van trainer Foppe de Haan stond bij rust al met 2-0 voor dankzij treffers van Popovitsj en Lurling, die in de 74ste minuut zijn derde doelpunt maakte en vijf minuten later voor 4-0 tekende. Yuri Cornelisse redde vlak voor tijd de eer van de Brabanders.

Door de overwinning blijft Heerenveen derde op de ranglijst. RKC, dat in het Abe Lenstra-stadion nauwelijks kansen creëerde, dreigt de aansluiting met de subtop te verliezen. De ploeg staat op een tiende plaats, met 29 punten uit achttien wedstrijden.

Sparta nam dankzij een zwaarbevochten zege op FC Den Bosch (3-2) weer enige afstand van de degradatiezone. De Rotterdammers behaalden de vijfde overwinning van het seizoen. Sparta begon voortvarend, maar zakte snel weg. Elkhattabi miste in de elfde minuut een strafschop. Ex-Feyenoorder Vos strafte in de 41ste minuut geknoei in de defensie van Sparta af: 1-0. Na de hervatting profiteerde Elkhatabbi van een misverstand tussen Wielaert en doelman Aerts. Vier minuten later maakte Langerak 2-0. Pal voor tijd zorgde Nielsen voor 3-1, waarna Vos met zijn tweede treffer de eindstand op 3-2 bepaalde.

NEC won in eigen stadion met 1-0 van MVV, door een doelpunt van De Gier. De Nijmegenaren speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man, nadat verdediger Hesp in de 34ste minuut van het veld werd gestuurd.