Selectie Galerie

De Praktijk

De schilderijen van Lise Haller Baggesen en Houcine Bouchiba, te zien in Galerie de Praktijk, zijn sterk autobiografisch. Baggesen presenteert zes intieme zelfportretten die zijn ontstaan tijdens haar eerste zwangerschap. Bouchiba, geboren in Tunesië, verbeeldt anekdotes en belevenissen van zijn familie en vrienden in collages en schilderijen. Zijn werk is geworteld in de Afrikaanse verteltraditie. 18 dec t/m 26 jan. Lauriergracht 96, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u.

Kerstmarkt

Rob Malasch heeft zijn galerie in het kader van de naderende feestdagen alvast omgetoverd tot winkelparadijs. Op zijn XXX-mas Market Shopping Swap zijn kleine en grote cadeaus te koop: o.a. glaswerk van A.D. Copier en een lamp van Henk Stallinga, maar ook kaviaar en champagne. T/m 1 jan in Galerie Serieuze Zaken, Elandsstraat 90, Amsterdam. Di t/m za 12-18u.

Cindy Marler

De afgelopen twintig jaar heeft het werk van vrouwelijke fotografen de toon gezet binnen de beeldende kunst en modefotografie. Geïnspireerd door dit succes, besloot fotografe Cindy Marler dit jaar dertig vrouwelijke collegas te portretteren, onder wie Diana Blok, Eva Besnyö, Martine Stig en Bertien van Manen. De foto's, bijeengebracht onder de noemer `Eye 2 eye, zijn beïnvloed door de persoonlijke stijl van de geportretteerden. T/m 9 jan in de Melkweg Galerie, Lijnbaansgracht 234a, Amsterdam. Wo t/m zo 14-20u.

Kleien

In Mama, de nieuwe `showroom for media and moving art' in Rotterdam, wordt kunst beschouwd als een vorm van entertainment. Deze maand is de ruimte van Mama volgestort met duizend kilo klei, waarmee de bezoeker naar hartelust mag boetseren. De mooiste creaties worden gefotografeerd en op Mama's website gezet. Op vrijdag 7 januari wordt de clay-dee-day award uitgereikt aan de beste kleisculptuur. T/m 6 jan, Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam. Wo t/m za 14-21u, zo 13-19u. Http://mama.ooo.nl

Cobra

In Galerie Wansink zijn schilderijen en tekeningen bijeengebracht van kunstenaars die deel uitmaakten van de Cobra-beweging. Te zien zijn vroege én recente werken van Alechinsky, Appel, Brands, Jorn, Lucebert, Rooskens en Wolvecamp. T/m 6 febr, Neerstraat 76, Roermond. Do t/m za 13-17u, zo 14-17u.

En verder

Foto's van Leoni Oostvogel t/m 7 jan bij Art Book, Van Baerlestraat 126, Amsterdam; houtsneden van Jan Cremer t/m 5 jan in Galerie Clement, Prinsengracht 843-845, Amsterdam; schilderijen van Berend Hoekstra t/m 12 jan in Galerie Nouvelles Images, Westeinde 22, Den Haag; recent werk van Adriaans, JCJ Vanderheyden en Reinoud van Vught t/m 29 jan in Galerie Arti Capelli, In de Boerenmouw 19, Den Bosch; tekeningen en beelden van Thomas Bernstein t/m 16 jan in Galerie de Zaal, Koornmarkt 4, Delft; objecten van Charl van Ark en Gilbert van Drunen t/m 16 jan bij Phoebus, Eendrachtsweg 61, Rotterdam.