Jordanië pakt `handlangers' van Bin Laden op

De Jordaanse autoriteiten hebben in de afgelopen dagen 13 leden gearresteerd van een terreurgroep die volgens hen banden onderhoudt met Osama bin Laden, de ex-Saoedische financier van terrorisme die in Afghanistan zijn toevlucht heeft gezocht. De arrestanten, onder wie 11 Jordaniërs, beraamden aanslagen in Jordanië tegen Jordaniërs, Amerikanen en Israeliërs, aldus gisteren een hoge Jordaanse functionaris. De Jordaanse premier, Abdul-Rauf al-Rawabdeh, zei in het parlement dat de groep een militaire opleiding in kampen in Afghanistan had ontvangen. In Pakistan en elders zijn eveneens arrestaties verricht, meldden functionarissen in Washington. Zij zeiden dat er een verband bestaat tussen deze arrestaties en de Amerikaanse waarschuwing van zaterdag aan Amerikanen in het buitenland om op hun hoede te zijn. (AP, Reuters)