Hulp bij bestrijding olievlek Bretagne

Het Nederlandse schip de Arca is gisteravond richting Frankrijk vertrokken om te helpen bij de bestrijding van een grote olievlek voor de kust van Bretagne. Het vaartuig is speciaal voor oliebestrijding toegerust. De reis naar Bretagne duurt anderhalve dag. Frankrijk had gisteren een verzoek om bijstand ingediend, zo heeft Rijkswaterstaat laten weten. Ook Duitsland en Groot-Brittannië stellen schepen beschikbaar. Afgelopen zondag brak voor de Bretonse kust een tanker uit Malta in tweeën. Hij had 25.000 ton stookolie aan boord. Zeker 6.000 ton is in zee terechtgekomen. Hoge golven en sterke wind verhinderden gisteren de opruimwerkzaamheden op zee. De olie drijft in zuidelijke en zuidwestelijke richting parallel aan de kust. De eerste met olie besmeurde vogels zijn intussen voor de kust waargenomen. (ANP, DPA)