Groenteveiling ZON schrapt 28 banen

Bij de Limburgse groenteveiling Zuid Oost Nederland (ZON) gaan 28 banen verloren door het uitbesteden van de logistiek. ZON richt samen met handelsbedrijf Peter Hendriks een joint venture op waar 75 mensen aan de slag kunnen. De directie van de veiling zoekt samen met de ondernemingsraad en FNV Bondgenoten naar een oplossing voor de 28 overbodige medewerkers. Volgens de directie vallen er volgend jaar geen gedwongen ontslagen.

Directeur R. Mulders noemde de huidige logistieke dienstverlening niet optimaal. Er moet meer gedaan worden voor minder geld, aldus Mulders. ,,Daarom betrekken we mensen met verstand van zaken bij het logistieke gebeuren.'' FNV Bondgenoten zet vraagtekens bij de voorgenomen samenwerking en wil kijken naar alternatieven. De OR moet over de plannen nog advies uitbrengen. Veiling ZON is een vooral op Duitsland gerichte afzetorganisatie voor onder meer groente en fruit. De veiling heeft een jaaromzet van 728 miljoen gulden en vijfhonderd medewerkers. (ANP)