FNV: goede nachtrust buschauffeurs

FNV Bondgenoten beschuldigt touroperators ervan onvoldoende te zorgen voor een goede nachtrust voor buschauffeurs. ,,Soms worden chauffeurs na een lange rit met z'n zessen of zelfs met z'n achten in een kamer gestopt. De chauffeurs zijn het sluitstuk van de reisorganisatie'', zegt C. van den Berg, bestuurder van FNV Bondgenoten. Vandaag sprak de bond met de werkgeversvereniging over de `slaapproblemen' van de rijders. In de CAO voor het besloten busvervoer staat dat chauffeurs tijdens meerdaagse reizen recht hebben op een overnachting in een éénpersoonskamer. De busmaatschappij waarbij de chauffeurs in dienst zijn, moet ervoor zorgen dat de CAO wordt nageleefd. FNV Bondgenoten wil dat de busondernemingen in hun contracten met de touroperators de positie van de chauffeurs opnemen. (ANP)