Besluit over toekomst Air Holland vertraagd

Het besluit over een mogelijke doorstart van Air Holland is opnieuw opgeschort. Bewindvoerder M. Pannevis hoopte gisteren het personeel van de luchtvaartmaatschappij te informeren over een nieuwe eigenaar, maar heeft dit uitgesteld. De kandidaat zou meer tijd nodig hebben voor de details.

Volgens Pannevis zou het gaan om een onbekende Nederlandse groep ,,luchtvaartprofessionals met geld'', die interesse zou hebben in Air Holland. Daarbij zouden de Nederlanders technische ondersteuning krijgen van het Duitse charterbedrijf Germania.

Mocht Air Holland gered worden, dan gaat het verder onder dezelfde naam, met twee vliegtuigen van Germania en met minder dan honderd man personeel, zo liet Pannevis gisteren weten. Vanaf januari moet een eerste vliegtuig de lucht in voor ad-hoc vluchten. In de zomer van 2000 wordt het andere toestel operationeel.

De bewindvoerder blijft optimistisch over een doorstart van het noodlijdende Air Holland. De overname zou bijna rond zijn. ,,Bovendien zijn er meer binnenlandse en buitenlandse overnamekandidaten'', aldus Pannevis. Maandag hoopt hij meer duidelijkheid te geven.

Voorzitter van de ondernemingsraad van Air Holland Pim van Dam is sceptisch: ,,We hebben de afgelopen weken al zoveel van dat soort maandagen gehad.'' Ook de opzegtermijn voor het personeel van Air Holland is verlengd. Tot vrijdag kon het personeel beslissen of het voor de nieuwe eigenaren van Air Holland wilden blijven werken. Die termijn is nu een week opgeschoven.