Schriftelijke loting kaartjes Van 't Hek

Cabaretier Youp van `t Hek gaat de kaartjes voor zijn oudejaarsconference schriftelijk verkopen via loting. Dit heeft hij vanochtend besloten nadat het bedrijf Cupido Tickets via een advertentie in De Telegraaf 250 gulden bood voor een kaartje. Cupido wil 50 kaartjes voor een bevriende sportschool, aldus directeur C. van den Berg.

Van 't Hek gelastte zijn oudejaarsconferentie in de Stadsschouwburg afgelopen oktober af uit ergernis over groepsarrangementen. De cabaretier besloot de conference later door te laten gaan, maar aan de kassa zouden maximaal twee kaartjes per persoon worden verkocht. ,,Niemand kan ons weerhouden om lekker met zijn vijftigen naar die voorstelling te gaan'', zei Van den Berg vanochtend. ,,We gaan ook naar de Arena of Marco Borsato, waarom dan niet naar Youp van `t Hek? Als onze aanwezigheid Van `t Hek niet zint, tillen we hem wel even op''. De 50 mannen zullen goed herkenbaar zijn, zei van den Berg. Petjes en t-shirts met de opdruk `Cupido tickets' liggen klaar. ,,Ik wil geen petjes en t-shirts in de zaal'', reageerde van `t Hek vanmorgen. ,,Ik heb er genoeg van. Schriftelijke loting is misschien de enige manier om die groepen buiten te houden.''