GEORGE MICHAEL

Aan het eind van de eeuw willen allerlei coryfeeën duidelijk maken welke muziek zij het inspirerendst vonden, door een cd met eigen versies daarvan uit te brengen. Bryan Ferry deed dat met de liedjes van Cole Porter, Paul McCartney met obscure rock `n' rollnummers, en George Michael koos een tamelijk willekeurige dwarsdoorsnede van allerlei hits van deze eeuw. Songs from the Last Century heet zijn cd.

Hij verzamelde liedjes als Wild is the Wind, Roxanne, The First Time ever I saw your Face, Brother can you spare a Dime en My Baby just cares for Me en noemde de cd een `eerbetoon' aan de verschillende songschrijvers.

Hij koos voor zwoele vertolkingen, waarbij kwastjes de drums beroeren en klarinetten een ingehouden commentaar lijken te geven. Muziek, kortom, om smaakvol bij te verleiden, te dineren of een dansje te wagen en daarbij geheel gevrijwaard te blijven van George Michaels andere kant; die van de geile uitspattingen in het park en de disco – bij opzwepende hijgerige dansliedjes als zijn eigen onvolprezen Fast Love of Outside.

Michael hijgt hier ook, maar dan vooral amechtig als hij weer eens een zwierige trompet moet overstemmen.

Deze plaat mag dan een `eerbetoon' aan anderen heten – zichzelf doet George Michael ermee te kort.

George Michael. Songs from the Last Century (Virgin 8487402)