Ciba verkoopt polymerendivisie

Het Zwitserse chemieconcern Ciba verkoopt zijn polymerendivisie aan de Duitse zakenbank Morgan Grenfell Private Equity voor 1,85 miljard Zwitserse franc (2,55 miljard gulden). Ciba zei gisteren dat het de opbrengst wil gebruiken voor de aflossing van schuld en voor de ontwikkeling van het bedrijf. De verkoop zou in het eerste kwartaal van volgend jaar rond moeten zijn. De deal ,,onderstreept Ciba's strategie om zich te concentreren op specifieke chemicaliën in plaats van kunststofproducten'', aldus topman Rolf A. Meyer in een verklaring. De polymerendivisie, die gebukt gaat onder een forse prijzenoorlog, boekte in het eerste halfjaar een bedrijfsresultaat van 846 miljoen franc, aldus Ciba. In augustus liet het concern weten dat de nettowinst over de eerste jaarhelft was gedaald met 53 procent tot 121 miljoen franc. (AP)