Bonden willen leed Sneek Akzo spreiden

De vakbonden hebben de directie van chemieconcern Akzo Nobel vandaag voorgesteld de locatie Sneek niet te sluiten. Om de kosten daarvan te dragen, leveren de Akzo-medewerkers ieder een halve verlofdag in of beloven ze een halve dag langer te werken. De directie overlegt intern over dit voorstel dat als verrassing op de CAO-onderhandelingstafel op het hoofdkantoor in Arnhem werd gedeponeerd. Vanmiddag zou Akzo laten weten of het voorstel acceptabel is.

Akzo wil de Flexa-verffabriek in Sneek op termijn sluiten. De werknemers voeren al enige tijd actie tegen deze maatregel. Van de 18.000 werknemers bij Akzo zouden volgens een woordvoerder van FNV Bondgenoten een dikke 14.000 willen mee ,,bloeden'' met hun collega's. De ongeveer 3.600 werknemers van Acordis, de vezelpoot van Akzo, doen er niet aan mee. (ANP)