ABN Amro wil fonds in Taiwan overnemen

ABN Amro is de koploper onder een aantal bedrijven die belangstelling hebben voor de overname van beleggingsmaatschappij Kwang Hua Securities & Trust in Taiwan. Dat heeft topman Albert Yang van Kwang Hua vandaag gezegd. De grootste bank van Nederland heeft al een belang van 6 procent in het beleggingsfonds, dat voor 62 procent eigendom is van projectontwikkelaar Ruentex Construction & Development in Taipei.

Andere gegadigden zouden het Duitse Allianz, de Zwitserse bank UBS en het Amerikaanse Prudential zijn, aldus een bericht in de Asian Wall Street Journal. De overnameprijs bedraagt volgens de krant 150 miljoen dollar (328,5 miljoen gulden). Yang wilde niet ingaan op het bericht. ,,Het winnende bod zal vóór het nieuwe maanjaar worden bekendgemaakt'', aldus Yang. Het nieuwe maanjaar valt in Taiwan in de eerste week van februari. Een woordvoerster van ABN Amro gaf geen commentaar op het bericht. (Bloomberg)