TIM MCGRAW

Bij de uitreiking van de Country Music Awards onlangs kreeg Tim McGraw zowel de prijs voor beste zanger van het jaar als voor beste cd. Hij heeft inderdaad een fantastische stem: warm, met veel soul en wat gruis. `The Trouble With Never', het openingsnummer van A Place In The Sun, wordt dan ook gezongen met een bezieling die aan Al Green herinnert. `Seventeen', gepolijste southern rock en `She'll Have You Back', een drinkin' song, zijn ook meer dan genietbaar, maar daarna slaat de verveling toe. De volgende vijf tracks ontberen zowel een aansprekende melodie als een tekst die het cliché ontstijgt. Pas bij `Something Like That' slaat de vlam weer in de pan: een melodie die zich onmiddellijk in het geheugen vasthaakt, gepaard aan een refrein met de onvergetelijk banale regels I had a barbecue-stain on my white t-shirt, she was/ Killing me in that mini-skirt. De rest van de cd blijft een wat belegen kruising tussen Toto en Little Feat, met voornamelijk langzamere nummers. Positieve uitspringer is `My Next Thirty Years', dat zowaar een inventief arrangement aan een intelligente tekst koppelt. Van de ruim vijftig minuten muziek is maar een half uur echt de moeite waard.

Tim McGraw: A Place In The Sun. Curb D2 77942