Pijnlijke fotosessie

De Oostenrijkse kunstrijdster Angelika Führing zal de fotosessie na afloop van de nationale titelstrijd in Linz lang bijblijven.

De schaatsster liep gisteren tijdens het poseren voor fotografen een zware blessure op. Führing smakte zo hard met haar hoofd tegen het ijs dat ze in een nabijgelegen ziekenhuis een spoedoperatie moest ondergaan.

Führing en haar partner in het ijsdansen Bruno Ellinger wonnen gisteren voor de vijfde maal de Oostenrijkse titel. Na afloop van het kampioenschap poseerde het succesvolle duo gewillig voor de toegestroomde fotografen. Op een gegeven moment verloor Ellinger zijn evenwicht, waarna zijn partner met haar hoofd hard tegen het ijs sloeg.

De ongelukkige Führing liep bij haar val op het ijs een gebroken oogkas en andere verwondingen in het gezicht op.