ÖVP praat toch met SPÖ

De christen-democratische partij van Oostenrijk, de ÖVP, heeft gisteren toch besloten om te proberen met de sociaal-democraten een regering te vormen. Tijdens de campagne, voorafgaand aan de verkiezingen van 3 oktober, had de ÖVP nog gezegd in de oppositie te gaan als ze derde partij van het land zou worden. Dat gebeurde ook, doordat de extreem-rechtse FPÖ van Jörg Haider nipt als tweede eindigde. Sindsdien heerste echter een impasse in de Oostenrijkse politiek, doordat de sociaal-democraten van bondskanselier Viktor Klima niet met de partij van Haider willen regeren. Na drie uur discussie, gisteren, gaf daarom het bestuur van de ÖVP toestemming aan partijleider Wolfgang Schüssel om alsnog te gaan praten met de SPÖ waarmee ze al decennia lang een coalitie-regering vormt.(AP)