Knesset stemt in met vredesoverleg Syrië in VS

Met een krappe meerderheid – 47 tegen 31 stemmen bij 24 onthoudingen – heeft het Israelische parlement, de Knesset, gisteren ingestemd met hervatting van de vredesonderhandelingen met Syrië. De onderhandelingen beginnen morgen in Washington; de Israelische premier Barak is vanochtend naar de VS vertrokken. Van Baraks coalitiepartners stemde de Nationaal Religieuze Partij principieel tegen de onderhandelingen. De 17 leden van de ultra-orthodoxe Shaspartij onthielden zich van stemming. Shas heeft overigens geen principiële problemen met het overleg, dat zal moeten resulteren in opgave van de Hoogvlakte van Golan in ruil voor vrede. Barak sprak gisteren in het parlement van een ,,zware territoriale prijs'' die voor de vrede zal moeten worden betaald. (Reuters, AP)