Britten werken veel en verdienen weinig

Britten werken langer maar verdienen een vijfde minder dan het gemiddelde van andere geïndustrialiseerde landen, zo bleek gisteren uit een overheidsrapport. Het ministerie van Handel en Industrie wil met het onderzoek de concurrentiekracht van Groot-Brittannië vergelijken met Frankrijk, Duitsland, de VS, Canada, Italië en Japan. Het rapport bekritiseert het gebrek aan goed kader en aan vernieuwing en hekelt en passant ook de gebrekkige scholing van de actieve beroepsbevolking in Groot-Brittannië.

De gemiddelde Britse werknemer werkt 44,9 uur per week en verdient 15.200 pond sterling (53.656 gulden). Het gemiddelde van de andere Europese landen in het onderzoek was 17.270 pond. De productiviteit van de Britse werkers is lager dan in de andere landen die in het onderzoek zijn meegenomen. Alleen in Japan is de productiviteit nog lager. Het rapport beveelt aan om niet nog meer te gaan werken, maar beter. (AFP)