AH in `Kraaiennest' gaat toch niet dicht

Het Albert-Heijn filliaal in winkelcentrum Kraaiennest in Amsterdam Zuidoost blijft toch open. De directie van Albert Heijn overwoog vorige week de winkel te sluiten omdat de veiligheid van het personeel niet gewaarborgd zou zijn.

Na tussenkomst van burgemeester Patijn en wethouder Krikke (Economische Zaken) hebben de gemeente en stadsdeel Zuidoost nu extra maatregelen aangekondigd. Albert Heijn verwacht volgens een woordvoerder vooral veel van een coördinator die voor beter contact zal zorgen tussen politie, hulpverlening en winkeliers.

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn hebben de medewerkers ,,met gemengde gevoelens'' gereageerd op het besluit om open te blijven. Het personeel heeft volgens de woordvoerder ,,een groot gevoel van onveiligheid''. ,,Wat doe je als een psychisch gestoorde man met een mes loopt te zwaaien? Een verkeerde opmerking en hij kan doorslaan.'' De gemeente zal nu een `coach' voor het personeel aanstellen die contact opneemt met GG&GD en politie zodra er in de winkel een probleem is.