Van 't Hek in Nieuwe de la Mar Theater

De kleinkunstenaar Youp van 't Hek verzorgt op oudejaarsavond een conference vanuit het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam. Hekwerk Theaterproducties heeft dit maandag laten weten.

Het optreden wordt rechtstreeks uitgezonden door de VARA. Van 't Hek gelastte eerder zijn voorstellingen op 30 en 31 december in de Amsterdamse Stadsschouwburg af nadat hij had ontdekt dat er zwart werd gehandeld in toegangskaarten en dat zijn optredens onderdeel waren geworden van dure oudejaarsarrangementen. In deze arrangementen zouden de bezoekers eerst uitgebreid dineren. Van 't Hek wilde niet optreden voor een zaal `voldane rijkaarden' en vond dat zijn optredens ook voor de `gewone man' betaalbaar moest blijven. Hij heeft zijn optredens nu verplaatst naar het Nieuwe de la Mar.

Cabaretgroep Purper, die de zaal op de 30e had, toonde zich volgens het productiebureau collegiaal door het theater af te staan aan de cabaretier.

De verkoop van kaartjes voor de oudejaarsconference begint maandagochtend 27 december om elf uur aan de kassa van het Nieuwe de la Mar. Er mogen maximaal twee kaartjes per persoon worden gekocht. (ANP)