Tarzan met fluor

Tarzan tandpasta van Sensodyne Junior voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Met aangepast fluoridegehalte. Prijs: 5,25 gulden. Bijpassende tandenborstel 4,25 gulden.

Tarzan is terug. Niet in een opgepoetste versie met Johnny Weismuller maar in de tekenfilm van Disney. Toch kan er gepoetst worden: met de Tarzan tandpasta voor kinderen. De man uit de jungle is de opvolger van het aaibare leeuwtje uit de Lion King als eye-catcher op de tube van Sensodyne Junior.

Kinderen met honger naar Tarzanspul kunnen hun ouders natuurlijk wijzen op het tandheelkundige aspect: ,,Dit is kindertandpasta met aangepast fluoridegehalte en dus goed voor mij.'' En welke ouder heeft niet het beste met zijn kind voor? ,,Het speciale voor kinderen ligt vooral in de marketing'', vertelt C. van Loveren, docent preventieve tandheelkunde aan het Academisch Centrum Tandheelkunde te Amsterdam. ,,Alleen voor kinderen tot vijf jaar is een aangepaste fluoridegehalte van belang. Na deze leeftijd kunnen ze net zo goed met de tandpasta van hun ouders poetsen. Het fluoridegehalte van 1.100 ppm (parts per million) in de Tarzan-tandpasta komt ook in veel tandpasta's voor volwassenen voor.''

Xkrediet

American Express Blue Card. De betaalkaart kost 55 gulden per jaar. Een extra partnerkaart kost 35 gulden. www.thebluecard.nl.

American Express introduceert een nieuwe betaalkaart: de Blue Card. De hemelsblauwe variant op de aloude groene kaart is volgens het persbericht `speciek ontwikkeld om aan de financiële en lifestyle behoeften tegemoet te komen van de zogeheten `generatie X'.' Een nadere omschrijving in het bericht leert dat dit een jonge, dynamische doelgroep is in de leeftijd van 27 tot 35 jaar. Generatie $ moet minimaal 50.000 gulden bruto per jaar verdienen wil ze in aanmerking komen voor de kaart. Leden krijgen onder meer gratis Internet bij World Online, spaarpunten en kortingen, een gratis CD en 90 dagen verzekering van alle aankopen.

Anders dan bij de andere kaarten van American Express, wordt er maandelijks betaald per automatische incasso. Mislukt de afschrijving, dan wordt de kaart geblokkeerd. De kaart is een zogeheten chargecard: geen bestedingslimiet en geen kredietfaciliteit. Geen bestedingslimiet? ,,Bij grote uitgaven attendeert de computer de afdeling autorisatie die dan de winkel belt. Al is het maar om te kijken of het daadwerkelijk om de kaarthouder gaat. Als dat zo is, dan autoriseren wij in principe de uitgave'', aldus Sabine Riezebos, manager Customer Communications Team bij American Express. ,,Of niet, dat kan ook.''

Geknoopt dek

Nieuwe dekbeddenreeks van Auping. Verkrijgbaar in drie warmteklassen: Summer, Autumn en Winter. Prijzen: vanaf ƒ699 tot ƒ2.899, afhankelijk van model. www.auping.nl

Auping komt met een nieuwe reeks dekbedden onder de naam `Noctuell'. Het dekbed is gevuld met grootvlokkig ganzendons uit Masurië, een gebied in Oost-Polen waar extreme temperatuurverschillen gelden. De internationale deken is verder uitgerust met katoen uit Soedan en Egypte. Verder kent het product een Buttondown-systeem. Twee afzonderlijke dekens zijn zo aan elkaar te knopen en het voorkomt dat dekbed en overtrek ten opzichte van elkaar verschuiven.

,,Een prima dekbed'', volgens M. Moeliker, medewerker bij Van Dam Slaapadviseurs in Rotterdam. ,,Zeker mensen die Auping-minded zijn vragen erom.'' En ook het Masurisch ganzendons kan op bijval rekenen, al kan het natuurlijk altijd nog beter. ,,Het beste dons komt uit IJsland maar dan moet je al gauw aan twee- tot drieduizend gulden per éénpersoons-dekbed rekenen.''