Column

Supporter

Vanochtend las ik dat de succesvolle Britse voetballer David Beckham voor zijn zoontje een mini-Ferrari heeft gekocht. Het autootje kost honderdzestigduizend gulden. Het zoontje kan overigens nog niet lopen. Die Beckham is getrouwd met een Spicegirl. Ik hoop voor hem in gemeenschap van goederen.

De mini-Ferrari kocht hij bij Harrods, de winkel met de verrukkelijkste speelgoedafdeling van de wereld. Ik zag er een keer een knuffel van vijftienduizend gulden. Een giraffe zo groot als een giraffe.

Heerlijk maandagochtendnieuws. Beckham zelf heeft zeven auto's. Ik gok dat het hier niet om lelijke eendjes gaat. Vlugge bolides wil ik lezen, lager dan de stoep–rand, sneller dan wie ook. Moet mogen. Hakkinen trapt ook wel eens een balletje.

Toen Beckham trouwde, heeft hij drie dagen feest gevierd aan de rand van een champagnefontein in de tuin van zijn sprookjeskasteel. Dat is toch wel iets heel anders dan de Kampense doorzonwoning van zijn collega Jaap Stam. Jaap verdiept zich in het Robeco Spaar Plus Plan.

Heerlijk die Beckham. Wat een vrolijk nieuws. Heeft het breed en laat het nog breder hangen. Nog leuker vind ik het als ik lees dat de burgemeester van Charleroi nu al kotst van de zenuwen als hij aan zeventien juni denkt. Engeland-Duitsland. De wedstrijd is om kwart voor negen, maar de hooligans treffen elkaar eerder en zijn van plan elkaar helemaal af te slachten. Het centrum van het Belgische stadje zal doordrenkt zijn van het bloed, ledematen liggen her en der verspreid en een chronisch gekerm overstemt de sirenes. Op datzelfde moment bladert David door een catalogus van een luxe postorderbedrijf. Hij is op zoek naar een radiografische heli. Gewoon voor de heb. En om een beetje boven de rellen te kunnen hangen. En dan zacht zuchten: dat doen ze allemaal voor mij.