Protest combikaart

Voetbalsupporters hebben gisteren op diverse plekken in het land geprotesteerd tegen de combikaart, die verplicht voorziet in een combinatie van een wedstrijdkaartje en een trein- of busticket. De supporters voerden actie door snelwegen te blokkeren.

Zondagmorgen zetten honderd Feyenoord-aanhangers hun auto's stil op de A15, bij het knooppunt Ridderster. Ze stapten uit om na enkele minuten hun reis naar Heerenveen te vervolgen. Daar zou de wedstrijd Heerenveen-Feyenoord gespeeld worden, maar die werd afgelast wegens hevige regenval.

Op de terugweg reden de supporters langzaam op de A6, waardoor ze het overige verkeer ophielden. Bij de afslag Urk zetten ze hun auto's opnieuw stil, stapten uit en dansten op de snelweg. De politie hield zeventien supporters aan wegens verstoring van de openbare orde en verzet tegen de politie.

De politie dacht dat supporters elkaar bij het huis van het Veronica-programma Big Brother zouden treffen. De toegangswegen werden afgezet. Slechts enkele kleine groepjes supporters werden er gesignaleerd. Arrestaties werden hier niet verricht. (ANP)