Minister Korthals opgelucht na voetballoting

Minister Korthals (Justitie) is tevreden met de loting voor Euro 2000, het Europees kampioenschap voetbal dat volgend jaar tussen 10 en 20 juni in België en Nederland wordt gespeeld. Volgens Korthals heeft België meer risicowedstrijden. ,,Dat had ook Nederland kunnen overkomen', aldus de bewindsman. ,,Er is toch enige sprake van opluchting. Nederland zit in een zware groep, maar heeft wel landen met een positief voetbalgedrag geloot. Tegen Denemarken is het altijd feest en ook Franse supporters hebben een goede naam. Al met al is het op het gebied van veiligheid een positieve loting voor de Nederlandse steden waar wordt gespeeld.' (ANP)

Euro 2000

In Minister Korthals opgelucht na voetballoting (maandag 13 december, p. 3) staat dat het Europees kampioenschap voetbal volgend jaar tussen 10 en 20 juni wordt gespeeld. Dat moet zijn van 10 juni tot en met 2 juli.