Marechaussee doodgeschoten

In een woning in Someren is zaterdagochtend een 21-jarige medewerker van de Koninklijke Marechaussee geraakt door een kogel en om het leven gekomen. De 23-jarige bewoner van het huis, een wachtmeester van de marechaussee, heeft zichzelf na het incident bij de politie gemeld en is aangehouden, aldus een woordvoerder van justitie.

Wat zich in de woning heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Uit onderzoek moet blijken of de twee mannen allebei in het huis woonden of dat het slachtoffer bij de wachtmeester op bezoek was. Het is nog niet bekend of er meer mensen in het huis woonden.

Omdat het twee medewerkers van de marechaussee betreft, doet de rijksrecherche het onderzoek. Justitie sluit niet uit dat het fatale schot geen opzet was. Het kan volgens de woordvoerder ook een ongeluk met een dienstwapen zijn. Het onderzoek zal enkele dagen in beslag nemen. (ANP)