Juventus verslaat Inter na rode kaart Van der Sar

Doelman Van der Sar werd gisteravond met een rode kaart uit het veld gestuurd. Toch was zijn club Juventus was in de topper tegen Inter Milaan met 1-0 te sterk. De ploeg uit Turijn blijft daardoor samen met Lazio Roma (2-0 tegen Fiorentina) aan de leiding in de Italiaanse Serie A. Nummer drie AS Roma verloor bij Bologna en staat drie punten achter de koplopers.

Van der Sar had geluk dat hij niet al in de achtste minuut de rode kaart kreeg voorgehouden. De Nederlandse doelman stopte de doorgebroken Chileen Zamorano op onreglementaire wijze. Van der Sar kreeg slechts een gele kaart. Na rust werd hij alsnog van het veld gestuurd, nadat hij een schot van Zamorano buiten het strafschopgebied met zijn arm had geblokkeerd. Reserve-doelman Rampulla kwam in het veld en middenvelder Del Piero werd opgeofferd.

Op dat moment stond Juventus al met 1-0 voor door een treffer van Inzaghi, na een prachtige pass van Del Piero. Ondanks de numerieke minderheid kwam de voorsprong van Juventus nauwelijks in gevaar. De thuisploeg was zelfs dichter bij een tweede treffer, toen de Nederlander Davids de binnenkant van de paal raakte. De nederlaag was voor Inter-trainer Lippi extra gevoelig. Hij was een paar jaar geleden nog trainer van Juventus.

In de Spaanse competitie verstevigde Deportivo la Coruña de koppositie. De ploeg van de Nederlandse aanvaller Makaay won met 1-0 bij Real Sociedad. Alle concurrenten van Deportivo lieten punten liggen. Celta de Vigo, dat op eigen veld niet verder kwam dat 1-1 tegen Atletico Bilbao, staat op de tweede plaats met vijf punten achterstand.

Ook Barcelona raakte verder van Deportivo verwijderd. De miljoenenploeg verloor na een 2-1 voorsprong met 3-2 van hekkensluiter Sevilla. Het was voor die club pas de tweede zege van deze competitie. Sevilla scoorde in de laatste elf minuten twee keer. Bij Barcelona stonden vier Nederlanders in het basiselftal: Frank de Boer, Cocu, Reiziger en Zenden. Kluivert, die vrijdag op de training aan zijn knie geblesseerd was geraakt, werd vervangen door Dani. Hij maakte in de 28ste minuut het eerste doelpunt voor Barcelona. Luis Enrique zorgde na rust voor 2-1, maar die treffer bleek niet genoeg voor de winst.

,,Een elftal als Barcelona mag zo niet verliezen'', zei Frank de Boer tegen de krant El País. ,,Het is anders dan vorig jaar. Nu gaat het niet goed met het elftal en met mij persoonlijk ook niet. Wat er is weet ik niet.'' Trainer Van Gaal onderhield zijn spelers gisteren twee uur en een kwartier over de verloren wedstrijd. Van de laatste zes wedstrijden in de competitie verloor Barcelona er vijf. De titelhouder zakte naar de zesde plaats. De achterstand op de koploper bedraagt tien punten.

Real Madrid beleeft nog slechtere voetbaltijden. De club uit de hoofdstad leek bij Racing Santander op weg naar de overwinning, maar zeven minuten voor tijd kwam de tegenstander nog op gelijke hoogte (1-1). Door het gelijkspel klom de sukkelende topclub twee plaatsen op de ranglijst.

Atlético Madrid verloor op eigen veld met 2-1 van Valencia. De Nederlander Hasselbaink oscoorde een keer voor Atlético. Valencia beëindigde de wedstrijd met acht spelers. De scheidsrechter stuurde in de tweede helft achtereenvolgens Gerard Lopez, Carboni en Claudio Lopez van het veld.

In de Duitse Bundesliga heeft koploper Bayern München Hansa Rostock de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Het werd 3-0 in de voormalige DDR. Sergio maakte in het volgepakte Ostsee-stadion twee doelpunten. De voorsprong van Bayern op Bayer Leverkusen (tweede) en Hamburger SV (derde) werd gisteren groter. De twee achtervolgers speelden tegen elkaar gelijk (2-2).

In Engeland werden vier clubs uit de hoogste divisie uitgeschakeld in het toernooi om de FA Cup. Middlesbrough, Watford, Derby County en West Ham United wisten zich afgelopen weekeinde niet voor de vierde ronde van het toernooi te plaatsen. De clubs uit de Premier League verloren van ploegen die op een lager niveau spelen. Wrexham, uitkomend in de tweede divisie, versloeg Middlesbrough met 2-1. De winnende treffer kwam van de voet van Ferguson. De zoon van de manager van Manchester United voetbalde eerder bijSparta.

Burnley verraste Derby County: 1-0. West Ham United ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Tranmere Rovers, uitkomend in de eerste divisie. Watford verloor met 1-0 van Birmingham City. Chelsea liet zich niet verrassen. De tegenstander van Feyenoord in de tweede ronde van de Champions League versloeg Hull City met 6-1.