Italiaanse bank in verbond Rabo-DG

De Italiaanse coöperatieve bankengroep Credito Cooperativo wil zich aansluiten bij het samenwerkingsverband van de Rabobank Groep en de Duitse DG Bank. De voorzitters van de drie banken hebben zaterdag in Riva del Garda een principeovereenkomst getekend.

In de eerste helft van volgend jaar willen de drie coöperatieve banken nadere afspraken maken over hun samenwerking.

Het is de bedoeling dat vermogensbeheerder Robeco van de Rabobank de overkoepelende bank van de Credito Cooperativo, Icerea Holding, zal ondersteunen, onder meer door het aanbieden van Robeco-producten. DG Bank zal Icerea Bank helpen met het verder ontwikkelen van haar bancaire activiteiten.

De Rabobank en DG Bank maakten in oktober hun alliantie bekend. Zij willen een Europese coöperatieve financiële groep oprichten. Credito Cooperativo is de eerste potentiële gegadigde. ,,Er is veel belangstelling voor het initiatief. De Italianen zijn het snelst zo ver een eerste overeenkomst te tekenen'', verklaarde een woordvoerder.

Rabo-topman H. Smits zei twee maanden geleden dat binnen twee jaar minimaal twee partners zich zouden moeten aansluiten. Dit is nodig om het internationale samenwerkingsverband de omvang te geven die nodig is om wereldwijd een rol te kunnen spelen.

Bij de Credito Cooperativo zijn meer dan 500 lokale banken aangesloten. Vanuit 2.800 kantoren bedienen zij meer dan 4 miljoen klanten. (ANP)