Herfsttitel in tafeltennis naar 't Zand

De tafeltennissers van 't Zand hebben zich gisteren gepresenteerd als een voorname kandidaat voor het landskampioenschap. De ploeg uit Middelburg veroverde gisteren de herfsttitel door Lelystad United ook in het tweede duel in de finale van de play-offs met 4-1 te verslaan. De 18-jarige kopman Kalun Yu was oppermachtig tegen het team met Kahn, Verhulst en De Bruijn, die vorige week nog door Bettine Vriesekoop werden gecoached.

Bij de vrouwen kon regerend landskampioen De Treffers `70 het zich permitteren Bettine Vriesekoop en de reeds naar Moskou vertrokken Jana Timina uit de ploeg te laten. De Chinese kopvrouw Ni Xia Lian was in beide duels om de herfsttitel met NAK/Den Helder superieur. Alleen zaterdag in Den Helder balanceerde Treffers op de rand van de nederlaag. Bij een 3-3 stand ontsnapte Melissa Muller met 21-18 in de derde game tegen Evelien Hengstman. Gisteren in Klazienaveen ontbrak de zieke Noor bij Den Helder en hoefde Treffers alleen een punt aan Elena Timina toe te staan: 4-1.