Guggenheim in Venetië

Het Guggenheim Museum gaat uitbreiden in Venetië. Het `Venice Guggenheim Museum of Modern and Contemporary Art' zal worden gehuisvest in een zeventiende-eeuwse douaneloods, die ligt op de plek waar het Canal Grande en de Giudecca samenkomen en een grote gouden wereldbol als herkenningsteken heeft. De stad Venetië en de Italiaanse staat hebben het pakhuis voor 99 jaar in bruikleen gegeven aan de Guggenheim Stichting, die al musea in New York, Berlijn en Bilbao heeft. In Venetië is de Peggy Guggenheim Collectie al gehuisvest in een onvoltooid gebleven palazzo dat niet ver van het pakhuis ook aan het Canal Grande is gelegen. De Guggenheim Stichting zal de douaneloods naar een ontwerp van de Italiaanse architect Vittorio Gregotti voor ongeveer 26 miljoen gulden verbouwen. Het exterieur van de loods zal niet veranderen. (AP)