Einde van De Draad

In de internetrubriek `De Draad' werden beschouwingen over ontwikkelingen op Internet afgewisseld met e-mail-discussies waarbij schrijver dezes optrad als gespreksleider. Een `interactieve' en geheel naar het nieuwe medium gemodelleerde rubriek, die vooral veel lezers in den vreemde aanzette tot het sturen van elektronische post.

Ondanks het plezier waarmee ik aan De Draad werkte, besloot ik, na een kleine twee jaar, weer eens wat anders te gaan doen. De aankondiging daarvan, eind vorige week, leverde wederom een hoeveelheid e-mail uit alle hoeken van de wereld op: van lezers die het spijtig vinden dat De Draad ophoudt tot dankbetuigingen en vragen over alternatieve methoden om over Internet op de hoogte te blijven. Alle inzenders, ook die van afgelopen jaren, worden hartelijk bedankt. Het `De Draad'-archief met alle stukjes is te vinden op: www.nrc.nl/W2/Columns/Draad/archief.html

Dit is het laatste fragment uit de column De Draad, die Tom Rooduijn twee jaar lang dagelijks op www.nrc.nl publiceerde.