Anders spelen in nieuwe hal

De volleyballers van Nesselande hebben zich in het weekeinde moeiteloos geplaatst voor de achtste finales van de Europa Cup 3. Achtereenvolgens werden het Luxemburgse Braley, Riga uit Letland en het Bosnische Brcko verslagen met respectievelijk 3-0, 3-0 en 3-1. Nesselande speelde de wedstrijden in de splinternieuwe sporthal in Rotterdam-Zuid, naast de Kuip. De huidige thuishaven heeft meer uitstraling dan het oude onderkomen, dorpshuis Swanla in Zevenhuizen. Voor Nesselande-speler Kristian van der Wel (21) is de verhuizing naar de Maasstad een grote omschakeling.

Hoe kijk je tegen de splinternieuwe hal aan?

Kristian van der Wel: ,,Het is een schitterende, gigantisch grote hal die scherp afsteekt tegen de oude hal. Zoveel meer ruimte. Bij verdedigende acties hoeven we ons niet meer in te houden vanwege het hogere dak. Hier kan een heel ander spelletje worden gespeeld. Deze stap past bij de doelstelling van de club om bij de top van Europa te komen. Ik heb er begrip voor, maar ik betreur het zeer dat we weggaan uit Zevenhuizen. Ik speel er al sinds mijn elfde.''

Is de binding met Zevenhuizen nu grotendeels weg?

,,Dat denk ik niet. We blijven nog in het dorpshuis spelen om de binding met het dorp te houden. Het is echter wel de vraag of onze supporters de weg naar Rotterdam-Zuid zullen weten te vinden. Eerst was het naar de sporthal vijf minuten fietsen voor velen, nu moeten mensen twintig minuten met de auto rijden. Als tegemoetkoming worden er bussen ingezet waarmee de supporters gratis naar Rotterdam worden gebracht.''

Met evenveel supporters in de nieuwe hal als in de oude, is het grotere onderkomen in Rotterdam-Zuid maar half gevuld. Is dat niet nadelig voor de sfeer?

,,Waar er in Zevenhuizen met duizend bezoekers geen mens meer bij kon, speelden we afgelopen weekend voor zo'n vijftienhonderd toeschouwers. Dat was erg sfeervol. Met aantrekkelijk spel moeten we nog meer mensen naar de nieuwe hal kunnen trekken. Aan Nesselande de taak om volleybal in Rotterdam populair te maken.''