Selectie Radio

OVT. Na de column van André van der Louw aandacht voor de wens van de Tweede Kamer om de rekruteringsleeftijd van soldaten te verhogen en de vraag of de VARA het publieke bestel gaat verlaten. Na elf uur een reportage over de gevolgen van de industrialisatie in het begin van de jaren vijftig. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een gesprek met Erik van Ree over zijn zoektocht in de privé-bibliotheek van Stalin en aandacht voor de bundeling van krachten van het COC en Novib voor ondersteuning van homo's en lesbiennes in ontwikkelingslanden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister van Volksgezondheid Els Borst over ethiek, medicijnprijzen en de positie van haar partij D66. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gasten: Jos Brink over zijn terugkeer naar het cabaret, Robert Paul over zijn nieuwe cd en Peter Nikken die een proefschrift schreef over de kwaliteit van kindertelevisie. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. De Vlaamse actrice Chris Thys vertelt over haar rol in de voorstelling Het aards paradijs, geschreven door Tennessee Williams, dat binnenkort in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Kunstverzamelaar Frits Becht over de tentoonstelling van Co Westerik in de Beyerd in Breda; choreograaf Piet Rogie over zijn nieuwe voorstelling en de theatergroep De Wetten van Kepler. Verder de historie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.