Rabobank steunt Indonesische bedrijven

Rabobank International en Wereldbank-dochter International Finance Corporation (IFC) hebben een kredietfaciliteit van 120 miljoen dollar (259 miljoen gulden) gearrangeerd om de Indonesische export met kortlopende handelsfinancieringen te ondersteunen. Het risico wordt gedeeld door Rabobank International, IFC en de Nederlandse Financieringsmaatschappij voor ontwikkelingslanden (FMO), die elk voor 40 miljoen dollar deelnemen.

De kredietfaciliteit richt zich op exportgeörienteerde Indonesische bedrijven die inkomsten uit harde valuta genereren. Deze bedrijven kunnen krediet krijgen om grondstoffen te importeren. De verstrekte kredieten moeten binnen 180 dagen worden terugbetaald. Dat betekent dat op jaarbasis in beginsel een kwart miljard dollar beschikbaar is. (Redactie Economie)